Kattengedragstherapeut

Hoe vindt u een goede kattengedragstherapeut?LogoKGK

De titel kattengedragstherapeut is onbeschermd, dat betekent dat iedereen zich zo kan noemen. Vraag daarom gerust naar de werkwijze en de achtergrond van de therapeut tijdens een eerste kennismaking, om zeker te zijn dat u de begeleiding kunt krijgen die u zoekt. Zoekt u een kattengedragstherapeut, dan zijn er een aantal vragen die u kunt stellen om te bepalen of u met een professional op het gebied van kattengedragstherapie te maken hebt:

  • Heeft de kattengedragstherapeut een diploma van een opleiding tot kattengedragstherapeut of een algemene opleiding tot diergedragstherapeut waarin kattengedrag voldoende wordt behandeld?
  • Werkt de kattengedragstherapeut samen met en op doorverwijzing van dierenartsen?
  • Heeft de kattengedragstherapeut Algemene Voorwaarden en een Klachtenregeling?
  • Is de kattengedragstherapeut aangesloten bij een overkoepelende organisatie als Stichting Kwalitatieve Gedragstherapie voor Katten, Tinley of Stichting Certipet?

Een goede kattengedragstherapeut heeft niet alleen kennis van normaal en afwijkend kattengedrag en leerprincipes, maar kan u ook helder uitleggen hoe u het gedrag van uw kat kunt veranderen en u voldoende begeleiden in de hertraining van uw kat.

Zelf ben ik aangesloten bij de Stichting Kwalitatieve Gedragstherapie voor Katten. Deze stichting geeft een keurmerk aan professioneel werkende en gediplomeerde gedragstherapeuten, die voldoen aan een aantal aanvullende eisen. Daarnaast ben ik aangesloten bij Stichting Platform Professionele Diergedragstherapeuten. Bij het laatstgenoemde Platform vindt u een overzicht van diergedragstherapeuten, die door verschillende verzekeringen vergoed worden.