Dierenarts informatie

Informatie voor de Dierenartsenpraktijk

Ik werk als gedragstherapeut bij voorkeur samen met de dierenarts van mijn cliënten, u dus. Ik hecht er veel waarde aan dat mogelijke lichamelijk oorzaken als pijn, blaasgruis en andere aandoeningen als oorzaak voor het gedragsprobleem door onderzoek uitgesloten zijn voor ik een behandeltraject start.

Gedragsmedicatie

Als ik denk dat gedragsmedicatie het leerproces zou kunnen ondersteunen dan zal ik hierover eerst contact met u opnemen voor overleg en de cliënt naar u terugsturen voor het verstrekken van de medicatie.

Verslaglegging consult

Uw cliënt krijgt na afloop van het consult een verslag van het consult, inclusief de beoordeling van het probleemgedrag en therapieadviezen en vanzelfsprekend vindt er ook nog begeleiding na het consult plaats als de eigenaar van de kat hier behoefte aan heeft. Uw dierenartsenpraktijk krijgt eveneens een verslag van het consult, waarin in ieder geval aan u gemeld wordt: het probleemgedrag waarvoor ik ingeschakeld ben, de beoordeling van het probleemgedrag en de gegeven therapie adviezen.

Hand-outs en informatie voor u en uw clienten

Vaak heeft u als dierenarts niet de tijd om uitgebreid op vragen over kattengedrag in te gaan. Ik heb diverse artikelen geschreven en hand-outs ontwikkeld over gedragsproblemen bij de kat, zoals agressie, onzindelijkheid, maar ook over zaken die probleemgedrag kunnen veroorzaken, als de komst van een baby in een huishouden met kat(ten). Dierenartsenpraktijken waarmee ik samenwerk kunnen deze informatie gratis downloaden via D.A.P. download, na het invoeren van hun gebruikersnaam en wachtwoord. Werkt u al met mij samen, maar heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen of heeft u interesse in toekomstige samenwerking met Kattengedrag, Advies & Therapie, waarbij u ook van deze gratis hand-outs en artikelen gebruik kunt maken, stuur dan een email naar DAP@kattengedrag.com. Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Lezingen voor dierenarts en paraveterinair

Ik kan bij u in de praktijk een lezing geven, voor uzelf, uw collega’s en de assistenten / paraveterinairen.

Er zijn momenteel twee lezingen, speciaal ontwikkeld voor de dierenartsenpraktijk, die ik u kan aanbieden:

  • kattengedragstherapie: een lezing over mijn werk als kattengedragstherapeut en hoe kattengedragstherapie een waardevolle aanvulling op uw aanbod kan zijn. Deze lezing is gratis en wordt regelmatig door mij verzorgd tijdens de lunchpauze in de praktijk, waardoor iedereen aanwezig kan zijn, zonder hiervoor de toch al schaarse vrije tijd op te offeren.
  • de katvriendelijke dierenartspraktijk: alles over het katvriendelijk inrichten van uw praktijk, hanteren van de kat en het lezen van de lichaamstaal van de kat. Vaak kunt u door kleine aanpassingen aan de manier van hanteren en huisvesten van de katten, grote verschillen maken in de mate van stress die katten ervaren.

Uiteraard zijn lezingen over andere onderwerpen die met kattengedrag te maken hebben ook mogelijk, evenals lezingen voor uw cliënten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met educatie@kattengedrag.com.